Начало Карате Ивет Горанова поднови тренировки заедно с 500 каратеки

Ивет Горанова поднови тренировки заедно с 500 каратеки

Ивет Горанова поднови тренировки заедно с 500 каратеки
0

Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова започна своята подготовка за предстоящото през ноември Световно първенство по карате в Дубай. Тя се присъедини към 10-ия Международен летен лагер по карате, който се провежда в Кранево от 22-ри до 29-ти август.

Освен да участват в интензивните тренировки, този път Ивет има и още една роля – на лектор. Златната ни медалистка от Токио 2021, както и нейният треньор Ангел Ленков, са част от програмата на събитието, която включва и йога практика, съдийски курс и изпит. Сред треньорите са и Борислав Иванов и Марин Маринов.

Ежегодният международен летен лагер по карате в Кранево тази година събра близо 500 каратеки.

По време на тренировките, Ивет Горанова бе изненадана приятно от Дан Шомон, който е бизнес партньор на генералния спонсор на федерацията. Бившият съветник на президента на САЩ Барак Обама поздрави олимпийската ни гордост за грандиозния успех и ѝ пожела още много златни медали. Двамата разговаряха и единодушно достигнаха до заключението, че пътят към успеха в спорта и в бизнеса се гради на едни и същи здрави основи. Шомон и Ивет не пропуснаха да си направят и снимка за спомен.

Летният карате лагер е част от подготовката на каратеките за предстоящите състезания от националния и международния карате календар. Ивет Горанова ще проведе някои от тренировките си в чужбина, но поради динамичната COVID обстановка, все още програмата ѝ не е потвърдена окончателно.

След спечеленото олимпийско злато, Ивет Горанова е още по-амбицирана и цел номер едно пред нея е световната титла от състезанието в Дубай.