Начало Карате Ивет Горанова припомни исторически момент за олимпийското ни карате (СНИМКА)

Ивет Горанова припомни исторически момент за олимпийското ни карате (СНИМКА)

Ивет Горанова припомни исторически момент за олимпийското ни карате (СНИМКА)
0

Ивет Горанова, която е най-добрата ни състезателка в олимпийското карате, си припомни исторически момент за нея, както и за цяла България. На 10 ноември 2018 година тя спечели първо отличие за страната ни от Световно първенство в този спорт – бронзов медал в категория 55 кг. „кумите“ при жените от шампионата на планетата, провел се в испанската столица Мадрид.

„Преди 2 години… Световно първенство“, написа Горанова в „story“ в профила си в Instagram, добавяйки и снимка от почетната стълбичка.

Това беше дебютно участие на Световно първенство за 18-годишната тогава Горанова. По пътя си към историческия медал тя срази общо 5 състезателки. След тях бяха водачката тогава (водачка и в момента) в световната ранглиста – Анжелика Терлюга от Украйна, както й бившата световна и европейска номер 1 – Сара Кардин от Италия.

В момента Горанова се намира в Сърбия, където провежда лагер с едни от най-силните състезатели в олимпийското карате. Талантът ни се стреми да спечели квота за Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат догодина. Каратистката ни, която е състезателка на КК „Петромакс“ от град Плевен, се намира на 19 позиция в световната ранглиста в категория до 55 кг. „кумите“. В олимпийската, сънародничката ни е на 25 място.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.