Начало Карате Лидерите на световното карате с нова среща в Токио

Лидерите на световното карате с нова среща в Токио

Лидерите на световното карате с нова среща в Токио
0

Нова среща на високо ниво се състоя в Токио по повод отказа на Олимпийския организационен комитет да включи Каратето в Игрите през 2024 година. На официалната пресконференция в града домакин на следващите Олимпийски игри един до друг седнаха генералният секретар на Световната Карате Федерация (WKF) – Тошихиса Нагура и почетният президент на Японската Карате Федерация – Такаши Сасакава.

Главната тема бе отказът на организационния комитет да приеме спорта като допълнителна дисциплина за игрите през 2024, въпреки че догодина то ще бъде представляван0 в Страната на изгряващото слънце.

 

twitter.com

 

„Решението на Организационния комитет на Олимпийските игри в Париж е неразбираемо и неприемливо. Ние ще продължим да настояваме за включването на Карате като 5-ти допълнителен спорт през 2024 г. Също така ще изискваме да получим ясни и прозрачни отговори за взетото решение“, сподели Тошихиса Нагура.

„Изключването на Карате бе много разочароващо отсъждане“, добави почетният президент на Японската Карате Федерация – Такаши Сасакава.

„Няма да спрем да се борим за включването на нашия спорт. Ще направим всичко по силите си, за да поставим на заслуженото място Каратето“, завърши той.

 

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.