Начало Карате Национал по карате пострада тежко на състезание

Национал по карате пострада тежко на състезание

Национал по карате пострада тежко на състезание
0

Тодор Събев от националите ни по карате до пострада тежко на състезание. Той е получил наранявания на двубой на Европейското първенство в Суботица, Сърбия.

В битка за европейската титла е получил удар извън правилата. След дълга и оспорвана среща и изключително драматични последни секунди, Събев спечели двубоя с минимална разлика – няколко стотни след последния гонг. Четиридесет килограма по-тежкия от него опонент нанася силен удар в главата на вече спрелият битката наш шампион.

По разпореждане на премиерът Бойко Борисов в късния неделен следобед, Тодор Събев бе изпратен за България с транспортния самолет „Спартан“, за да бъде настанен във ВМА – гр.София.
„Тодор Събев освен, че е истински боец на татамито е и боец в живота. Сигурен съм, че ще се справи с тежката ситуация. Той е в мислите на целия отбор и сме сигурни, че отново ще бъде най-добрият. Благодаря от името на всички състезатели за загрижеността и отношението на г-н Борисов“ – коментира треньорът на националният отбор Димитър Тодоранов.
Ударът предизвиква мозъчен кръвоизлив и Тодор е хоспитализиран в местната болница в гр. Суботица. След консултации и постоянна комуникация в БФШК се взима решението да бъде транспортиран в Белград.

На борда е и екип лекари от Военномедицинска академия.

Спортистът е с мозъчен кръвоизлив, без опасност за живота.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.