Начало Карате Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024

Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024

Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024
0

Изключването на каратето от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024 породи вълна от гневни коментари. Тежки критики дойдоха и от редица международни и национални асоциации, съобщава „Ройтерс“.

Световната карате асоциация изрази дълбоко възмущение от последните новини:

„Вярвахме, че сме покрили абсолютно всички изисквания. Всички документи са ни изрядни, а не сме част от олимпийската програма. Мечтата ни е на път да бъде унищожена“, гневи се президентът Антонио Еспинос.

„Франция е една от най-силните държави в каратето. Спортът е много популярен в тази страна, а Париж 2024 ще остане без нас.“

Дисциплината ще дебютира на Игрите в Токио догодина, а не попада в плановете на следващото им издание.

За сметка на това са включени сърфиране, каране на скейтборд, катерене и брейк танци.

„Няма как да не сме огорчени. Ще сме на най-високо ниво в Япония, още хора ще заобичат каратето. Ще покажем на света и на олимпийския комитет колко грешат!“

Мнозина фенове на бойните спортове обявиха решението за скандално. Това е лоша новина за Ивет Горанова и останалите ни състезатели от националния отбор.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.