Начало Карате С почетни звания бяха удостоени най-талантливите и заслужили каратеки и треньори за изминалата 2022 г.

С почетни звания бяха удостоени най-талантливите и заслужили каратеки и треньори за изминалата 2022 г.

С почетни звания бяха удостоени най-талантливите и заслужили каратеки и треньори за изминалата 2022 г.
0

Българската карате киокушин федерация (БККФ) удостои с почетни звания най-талантливите и заслужили каратеки и треньори за изминалата 2022 година. Вълнуващата церемония се проведе на 7 януари във Варна, а за отличията се състезаваха спортисти от всички възрастови групи от различни клубове по карате киокушин в страната.

Специалната награда „Заслужил майстор на спорта“ отиде при четирима от най-успешните ни родни бойци в карате киокушина у нас. Това са Ия Костова, Мариела Любенова, Николай Йоргов и Дилян Николов.

С почетното звание „Майстор на спорта бяха удостоени доказалите се спортисти Никол Харизанова, Васил Димитров и Георги Иванов.

За кандидат-майстори на спорта бяха определени Александър Алексиев, Любомир Борисов, Моника Стоянова, Виктор Колев, Кристиян Иванов, Николай Станчев, Теодора Попова, Мариян Балабанов и Николинка Бояджиева.

Сенсеите, благодарение на които Българска карате киокушин федерация триумфира на международните първенства през 2022 г., бяха отличени с приз „Заслужил треньор“. Това са Станислав Димитров, Драгостин Вълканов, Самир Мутишев, Петър Мартинов, Красимир Илиев и Христо Христов.

Награда получиха и личностите, които имат цялостен принос за развитието и съхранението на традициите в Българската карате киокушин федерация през годините. Това са Пролет Василева, Станислав Димитров, Росица Петрова, Милен Петров, Петко Чирпанлиев, Евгени Енчев, Александра Маринова и Вилиана Божилова.

Награждаването с майсторски степени е признанието на БККФ към състезателите, които са прославили страната ни с многобройните си медали европейски и световни първенства по карате киокушин и са двигател в развитието на бойното изкуство у нас.