Начало Карате СК Файтърс-НСА с двама шампиони на Европейското по шотокан карате в Унгария

СК Файтърс-НСА с двама шампиони на Европейското по шотокан карате в Унгария

СК Файтърс-НСА с двама шампиони на Европейското по шотокан карате в Унгария
0

Клуб Файтърс-НСА завоюва две европейски титли на провелото се Европейско първенство по шотокан карате в Унгария.

Шампиони станаха Стивън Йорданов в кат. 63 кг. при 16-17 г. и Мартин Мартинов в кат. опън, отново при 16-17 годишните.

При мъжете и жените клубът спечели сребърен медал на Валентин Георгиев в кат. 70 кг. в дисциплината шобу Ипон кумите, както и бронзови медали на Гергана Витанова в дисциплината ката жени, Мартин Младжов в кат. 80 кг. кумите мъже и на Валентин Рачев кат. кумите шобу санбон.

При жените до 20 години бронз спечели Борислава Кирилова в кат.+58 кг. кумите. При кадетите с бронз се окичи Стивън Калеканов в тежка категория на 14-15 годишните.

Ден преди Европейското се проведе Кохай купа за състезатели под кафяв пояс, където клубът завоюва 8 златни медала, 4 сребърни и 2 бронзови.

“Много съм доволен от представянето на нашите състезатели. Нито един медалист обаче не трябва да се възгордява и час по скоро отново всички да са по залите смирени и трениращи усилено“, каза доц. Радослав Пенов, който е създател и президент на СК Файтърс-НСА.

,,Имаме много силни юноши, които взимат пример от добрите ни мъже и жени. Спокойни сме за бъдещето”, каза един от треньорите в клуб и личен наставник на двамата ни Европейски шампиони – Юлиан Николов.

За клубът предстоят национална купа, турнири , летен лагер и Световно първенство през октомври месец.