Начало Карате София прие националното първенство по Шотокан Карате–До

София прие националното първенство по Шотокан Карате–До

София прие националното първенство по Шотокан Карате–До
0

Националното индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате-До се проведе в зала „София“ в Борисовата градина.

В препълнената зала на 4 татамита се разиграха характерните за Шотокан Карате-До основни индивидуални дисциплини Ката и Кумите, и съответно отборните за всяка от тях.

През първият ден от турнира се състезаваха най-малките на възраст до 12 години, а през втория ден от националното първенство се съревноваваха младежи, мъже и жени.

В националното първенство взеха участие над 500 състезатели от 34 клуба на Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Официални гости на спортното събитие бяха Александър Славков – председател на федерацията, Лъчезар Ненов – зам. председател и националния треньор Димитър Тодоранов.

Състезанието бе наблюдавано и от друг специален гост, Сенсей Игнасио Костарели /5дан/ – член на IKGA Италия.

„Благодаря на екипа на зала „София“, чиято организация за провеждане на състезанието беше перфектна. Щастлив съм от факта, че първенството мина без злополуки. Радвам се също, че публиката става все по-многобройна и активна на подобни мероприятия. Ако трябва да направя сравнение с миналите няколко години, мога спокойно да кажа, че конкуренцията видимо се е засилила. Причината за тази промяна е освен, разбира се, по-добрата подготовка и развитието на състезателите, така също и намалените категории при жените и мъжете, което създава допълнителна конкуренция между участниците. Поздравявам всички състезатели и клубове, които взеха участие. Отправям адмирациите си и към съдиите, които въпреки ограничения си състав и напрежение от проточилото се във времето състезание, бяха безупречни и безпристрастни в отсъжданията“, коментира президента на БФШК Александър Славков.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.