Начало Интервюта Саладинов пред Boec.BG за боя на Багата над Дивака, за намесата на Господ и бъдещите планове на шампиона

Саладинов пред Boec.BG за боя на Багата над Дивака, за намесата на Господ и бъдещите планове на шампиона

Саладинов пред Boec.BG за боя на Багата над Дивака, за намесата на Господ и бъдещите планове на шампиона
0

Стоян Саладинов е многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате. Той е треньор на редица от най-добрите ни бойци, а освен това е старши инструктор в специализирания отряд за борба с организираната престъпност. Саладинов е известен и като откривателя на Багата. Близък е с цялото му семейство, а когато Иванов е само на 9 години, казва на баща му, че ще го направи световен световен шампион.

Стоян Саладинов е и личен треньор на редица наши шампиони, сред които Благой Иванов, Росен Димитров, Тихомир Благовестов и много други.

Саладинов говори пред Boec.BG за победата на Багата над Шон Джордан-Дивака, с което българският ММА боец защити за трети път световната си титла в тежка категория на WSOF.
„Бях много щастлив и доволен от успеха му. Съперникът бе много опасен. Той е един от най-добрите в ММА, но срещу себе си имаше Багата. Проучихме отлично съперника и Благой бе готов за това, което го чака на ринга. Влезе отлично в мача и си свърши работата перфектно“, започна Саладинов пред boec.bg.

„Неколкократната смяна на датата изневи Багата, но в същото време успяхме да го подготвим още по-добре за мача с Дивака. Победата на Иванов е за цяла България. Виждате, че той е обединител на нацията. Видяхте колко български флагове имаше на трибуните. На мен ми се обаждаха хора от цял свят. Не съм спал след победата му. Постоянно поддържах връзка със семейството му и всички сме много горди от постигнатото. Багата е уникат. Уникален като спортист и като човек. Невероятен спортист е невероятен дух. Такива хора са нужни на България. Отлични спортисти и невероятни като хора“, продължи откривателят му .

„След мача му казах „Голям си! Велик“. Багата наистина е такъв. Заради него цяла България е горда и обединена. Искам да призова всички българи да бъдат по-единни. Да загърбим тази омраза и тази ненавист един към друг. трябва да сме заедно и да сме горди. Да осъзнаем, че живеем в райското кътче на земята. И ни трябва само малко. Малко, единство, повечко труд и доброта, и ще бъдем по-добре, отколкото в Швейцария. Аз имам възможност да живея където поискам. Обиколил съм по няколко пъти всяко кътче на тази земя. И повярвайте ми, няма по-хубаво място от България „, разкри д-р Саладинов.

„През 2012 година исках Багата единствено да оцелее и да живее. Благодаря на Господ, който се намеси и му помогна. Ние знаем през какво сме минали, за да стигнем до тук. Наистина не съм и мислил тогава за подобни успехи. Исках просто да живее. Багата пък се отблагодарява на Господ като дарява на църкви, но никога няма да тръгне да се хвали с това. След изписването у изготвихме тренировъчни и възстановителни програми. Постепенно стигнахме до тук. Това е защото Багата е уникален боец, уникален дух, уникален човек“.

„Аз пратих навремето Дейзи Ланг в САЩ. Тя защити титлата си 17 пъти. Защо и Багата да не го стори. Колкото до договора му с WSOF, смятам, че Иванов и Ивайло Гоцев са преценили добре нещата. Аз в това не се меся. Багата трябва да мисли за бъдещето си. Трябва да мисли за живота си след края на кариерата си. Вярвам, че са взели правилното решение“, завърши Саладинов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.