Начало Карате София прие Националното първенство по шотокан

София прие Националното първенство по шотокан

София прие Националното първенство по шотокан
0

На 23 и 24 март 2019 година в София се проведе 14-то Национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате. В надпреварата се включиха мъже, жени и деца над 12-годишна възраст. Организатор на състезанието беше Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Над 400 каратеки от 20 клуба показаха на какво са способни в дисциплините „Ката“ и „Кумите“ в малката зала на „Арена Армеец“.

На първо място със 17 златни медала бе столичният клуб КК „Файтърс“, следван от СК „Ипон“ с 15 първи места. Трети също с 15 шампиони се класира габровският КК „Янтра“. В таблицата за състезатели над 18 години безспорен лидер е СК „Ипон“. При мъжете се отличи Реми Бобев с четири златни медала в индивидуални дисциплини.

На това първенство показаха уменията си и новите съдии на федерацията, които само преди няколко месеца повишиха степента си. В средата на миналата година се проведе курс и изпит за рефери и водачи на отбори под ръководството на главния съдия на SKDUN сенсей Колин Пут. Тогава над 40 съдии повишиха своята квалификация. В рамките на турнира беше включена и нова дисциплина – „Асай-рю Ката“, която ще се играе и на предстоящето европейско първенство в Черна Гора.

„14-то национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До беше един тест за нас по повод предстоящото 9th SKDUN европейско първенство по Шотокан Карате – До“, коментира шефът на федерацията Александър Славков – „Също така и на Европейската Кохай Купа, която ще се проведе между 12-14 април 2019 година в гр. Бар (Черна гора). Вече сме в активен процес на смяна на поколенията в националния отбор и всяко вътрешно състезание е барометър за състоянието на по-младите състезатели, както и важна стъпка за подготовката им за международните състезания“, завърши специалистът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.