Начало Карате Родният град уважи Ивет Горанова

Родният град уважи Ивет Горанова

Родният град уважи Ивет Горанова
0

Каратистката Ивет Горанова получи плакета на кмета на Плевен Георг Спартански за бронзовия си медал от Световното първенство по олимпийско карате. Представителката на плевенския клуб „Петромакс“ Ивет Горанова, която записа историческо постижение на Световното първенство по олимпийско карате в испанската столица Мадрид, беше наградена с отличието днес в Община Плевен. То й беше връчено от кмета Георг Спартански за извоюваното от нея трето място в надпреварата, в която участваха 1117 състезатели от 140 държави.

За състезанието и за подготовката на младата плевенчанка подробности разказаха Русалин Русалинов, президент на карате клуб „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската федерация по карате, и личният треньор на Ивет Горанова – Ангел Ленков.

Горанова тренира карате от пети клас, наскоро е навършила 18 години, а миналата 2017-а беше обявена за Спортист на годината на Община Плевен. Спечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина, като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната, посочиха от Община Плевен.

Самата Ивет Горанова определи отминалото състезание като най-трудното в състезателната й кариера. Разказа, че до последно не е било ясно кой е победител. Горанова надви в спора за третото място японката Сара Ямада и с 3:2 съдийски гласа и стана първата носителка на медал в историята на родното карате.

Спартански изрази радостта си от успеха на 18-годишната плевенчанка и го оцени като чест и престиж не само за Плевен, но и за цяла България. Той й пожела най-вече да е здрава и да сбъдне мечтата си за първо място, каквото без съмнение я очаква.

„Това е една от най-трудните ми победи, след труден жребий. Успехът ми е голям, но съм сигурна, че ми предстоят още по-големи успехи“, каза Ивет Горанова.