Начало Карате Добро представяне на българките на Премиър лигата в Рабат

Добро представяне на българките на Премиър лигата в Рабат

Добро представяне на българките на Премиър лигата в Рабат
0

Ивет Горанова и Александра Стублева защитаваха родната чест на третото състезание по олимпийско карате от Премиър лигата. Въпреки добрите резултати в Рабат (Мароко) нашите момичета не успяха да си тръгнат с медал.

Ивет Горанова елиминира последователно Ан Таеюн от Южна Корея, Валерия Кумизаки от Бразилия и Асена Пекмезоглу от Турция. На пътя на третата в Европа и в света застана Трават Хаксар от Иран. По този начин представителката на плевенския клуб „Петромакс“ остана на крачка от битките за медалите в категория до 55 килограма.

Другата родна националка в Мароко – Александра Стублева, отстрани след категорична победа швейцарката София Клоуха. Във втория си мач българката падна драматично от Ане Флоурентин (Франция) в категория над 68 килограма.

На състезанието в Рабат ще участваха близо 700 каратеки от цял свят.

bnfk.bg
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.