Начало Карате Захари Дамянов събира националите по карате преди световното в Япония

Захари Дамянов събира националите по карате преди световното в Япония

Захари Дамянов събира националите по карате преди световното в Япония
0

От 13-и до 22-ри февруари националният отбор към Българската карате киокушин федерация ще е на лагер във Варна. Състезателите ще бъдат подготвяни от треньора Захари Дамянов за явяването им на първенството за Световната купа на KWF , което ще се състои на 25 и 26 март в Токио. Съревнованието е тест за акцента в тазгодишния им календар –Световното първенство на KWU, което ще проведе на 25 и 26 ноември, също в Токио, Япония.

За 10-дневния лагер във Варна се събират 18 каратисти – 13 мъже и 5 жени. Тренировките им ще се провеждат в спортния клуб на сенсей Дамянов – „Нихонто“.

„Оптимист съм относно представянето на нашите състезатели. Вярвам, че те ще демонстрират високото ниво на подготовката си и ще се върнем с отличия“, коментира Захари Дамянов, който е действащ световен шампион по карате киокушин в абсолютна категория и заслужил майстор на спорта.

Именно в Япония варненецът стана първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и престижно състезание по карате – Световното първенство без категории. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.