Начало Кикбокс и муай тай 105 златни отличия за България от Европейската купа по кикбокс в Пловдив

105 златни отличия за България от Европейската купа по кикбокс в Пловдив

105 златни отличия за България от Европейската купа по кикбокс в Пловдив
0

Българските кикбоксьори спечелиха внушителните 348 отличия от които 105 златни, 96 сребърни и 147 бронза на Европейската купа, която се проведе в Пловдив. Този актив изкачи родните състезатели на първата позиция в комплексното класиране по медали от общо 21-а регистрирани държави участнички. Втори се наредиха кикбоксьорите на Гърция с общо 129 медала от които 34 златни, 35 сребърни и 60 бронза, а трети станаха представителите на Унгария с актив от 69 медала от които 26 златни, 22 сребра и 21 бронза.

В клубното класиране от общо 110 тима, столичният „Стар тийм“ зае първото място, следван от друг български клуб „Масару“, а трети станаха кикбоксьорите на унгарския „ Халкер Кирали тийм“ .
Престижното състезание бе последното за годината от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO.

На 8 татамита и 2 ринга в Пловдивската спортна зала „Колодрум“ три дни се състезаваха близо 2000 участници, които бяха оценявани от 100 от най-добрите международни рефери в кикбокса.
Историческото домакинство на страната ни се подплати с огромен успех, както със спечелването на голям брой медали, така и с най-високата оценка за организация на Европейска купа по кикбокс до момента.

WAKO обяви, че състезанието и догодина ще се проведе в България, като родната конфедерация по кикбокс и муай тай очаква подписването на 4–годишен договор за домакинство на Европейска купа.

Една дългогодишна мечта се сбъдна благодарение на перфектаната организация на двата спортни клуба по кикбокс „Бултрас“ гр. Пловдив и „Стар тийм“ гр. София, съвместно с ръководството на БККМТ.

Да вземем Европейска купа е нещо изключително за нас, защото за това домакинство кандидатстваха над 20 държави, но ние успяхме да спечелим уважението на ръководството на WAKO, тъй като изпълнихме на 100% всички изисквания. Костваше ни много време, много усилия, много средства, но всичко беше изпълнено перфектно с екипа, с който работим от „Стар тийм“ от „Бултрас“, община „Пловдив“ и Министерството на младежта и спорта. От присъстващите тук Ромео Деша–технически директор на Световната федерация по кикбокс, Сърджан Богарчич–технически директор на Европейската федерация и Ищван Кирали–президент на Европейската федерация имаме оценка 10 от 10. Състезанието ще ни даде една по-ясна картина за подбора на националите, които ще ни представляват на предстоящите Световно и Европейско първенства през месеците август и ноември“, това заяви Галин Димов – президент на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

тагове: