Начало Кикбокс и муай тай Световен шампион ще лежи в затвора след участие в протестите в Беларус

Световен шампион ще лежи в затвора след участие в протестите в Беларус

Световен шампион ще лежи в затвора след участие в протестите в Беларус
0

Многократният световен шампион по кикбокс и тай бокс – Алексей Кудин, който също така има мачове в откагона на ММА, както и на боксовия ринг, е бил осъден на 2.5 години затвор. Той е бил признат за виновен от съда в беларуската област Маладжечна. Причината – участието му в протести срещу избора на президент на Беларус през миналата година.

Кудин бе задържан в началото на настоящата година в Русия и екстрадиран в родината му. По време на протестите той е ударил офицер и лейтенант от местните органи на реда. Инцидентът се разиграва през август 2020-а.

Първоначално Кудин е задържан в ареста в Жоджина. В последствие той е поставен под домашен арест, но при привикването му за съдебното дело на 19 ноември, боецът така и не се явява, а вместо това търси убежище в Русия. През януари тази година обаче той е задържан в Москва по искане на властите от Беларус.

По време на заседанието за екстрадиране в руската столица, пред съда се организира протест. Участие в него вземат около 300 души, които правят и петиция Кудин да остане в Русия. В крайна сметка обаче това така и не се случва. В резултат на всичко това, сега бившият световен шампион ще лежи в затвор с минимални мерки за сигурност в период от 2.5 години. Максималната присъда за деянията му пък е 5 години.