Начало ММА Дейна Уайт прецакал Хабиб заради Конър (видео)
0

Дейна Уайт прецакал Хабиб заради Конър (видео)

Дейна Уайт прецакал Хабиб заради Конър (видео)
0

Враждата между Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов е пословична. Сигурно няма други бойци, било то в UFC или в съвременната история на който и да е боен спорт, които да се мразят толкова много. Те го показаха неведнъж, но изглежда началото на „любовта” им е било поставено през есента на 2016 година.

В подкаста на Майк Тайсън „Орела” споделя, че Дейна Уайт го е прецакал за сметка именно на „Ноториъс”. Това е станало във връзка с мач за световната титла в лека категория. Оказва се, че Хабиб е трябвало да се бие с Еди Алварес за пояса в „Медисън Скуеър Гардън” на 13 ноември 2016-а. Вместо това обаче, дагестанецът е бил пренебрегнат за сметка на натрупалия вече огромна популярност по онова време ирландец.

Изпратиха ми договор за мач с Алварес за титлата. Първо пишеше, че ще се бием в Канада. Подписах. След това ми пратиха нов контракт, за „Медисън Скуеър Гардън”. Подписах и него. Но се зачудих какво се случва, защото вече имах два различни договора за мач с него”, започна разказа си Хабиб.

„Орела” обаче остава шокиран, когато разбира от медиите, че Конър, а не той ще се бие с Алварес.Мисля, че тогава ме използваха. Изиграха ситуацията. Пратих съобщение на Дейна че разбирам за какво става въпрос. Конър вече бе голямо име по онова време, докато аз още не бях разпознаваем. Използваха ме, за да накарат Алварес да подпише с Макгрегър”, споделя още Нурмагомедов.

В крайна сметка Хабиб се озова в подгряващата карта, а не с мач за титлата на UFC 205. Месец преди галавечерта той получава за съперник Майкъл Джонсън, като печели с хватка за отказване в средата на третия рунд.