Начало ММА Хабиб: Аз съм №1, заедно с…
0

Хабиб: Аз съм №1, заедно с…

Хабиб: Аз съм №1, заедно с…
0

Легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов посочи кои, според него, са най-добрите бойци в организацията за всички времена. Дагестанецът се оттегли непобеден след 29 поредни успеха и като световен шампион в лека категория. Той обаче не пожела да се отличи като най-добрия.

Не искам да поставям името си или пък някой да ме нарича „най-великият за всички времена”. Не, аз съм един от най-великите за всички времена. Смятам, че съм на едно ниво с Фьодор (Емеляненко), Андерсон Силва, Даниел Кормие, Деметриъс Джонсън и Джордж Сейнт-Пиер”, коментира „Орела”.

Случайно или не, той пропусна да постави в този списък хора като Конър Макгрегър и Камару Усман. Там липсват още Хенри Сехудо и Стипе Миочич, или пък Чък Лидел и Би Джей Пен.

Снимка: БТА

Дагестанецът отхвърли отново възможността да се върне в октагона. „За мен няма значение дали в списъка ми пише 30-0, 29-0 или 15-0. Аз се бия, показвам на света как пристигнах от никъде и покорих всичко. И в онзи момент бях най-добрият във всички категории и никой не може да каже нищо по темата”, отсече още Хабиб.

Орелът” отправи критики към Камару Усман и Джон Джоунс. „Никога не съм бил като тях. Те се бият в близки мачове срещу противници от ранга на Овинс Сейнт Прю, Тиаго (Сантош), Антъни Смит, Доминик Рейес. И не показаха нищо добро срещу тях. Джоунс го хванаха с допинг, така че защо да се сравнявам с тях? Това е обидно”.