Начало ММА Интересен сценарий за титлата на UFC в лека категория

Интересен сценарий за титлата на UFC в лека категория

Интересен сценарий за титлата на UFC в лека категория
0

Експертите от популярния портал MMA Junkie прогнозираха любопитен сценарий за пояса на UFC в лека категория. Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън трябваше да спорят за него на галата UFC 249, но дагестанецът остана в Русия.

Джъстин Гейджи щеше да го замести на главното събитие, но поради медиен натиск бойното шоу пропадна.

Така коронавирусът осуети още един чакан сблъсък. Според американските журналисти Хабиб и Тони все пак трябва да се бият. Двамата вече имат цели 5 пропаднали битки зад гърба си – крайно време е да решат своя спор в октагона. Мачът следва да бъде поне през август, защото „Орела“ ще празнува Рамадан. Това оставя Гейджи без противник.

Снимка: БТА

Тук се появява името на Конър Макгрегър.

Ирландецът и Гейджи отдавна имат закачка, феновете пожелаха да пренесат словесната битка в клетката. Победителите от двата сблъсъка се срещат на финала на мини турнир за златото, каквото беше и предложението на Джон Кавана. Треньорът на Конър е запознат с практиката на Дейна Уайт да не организира подобни елиминатори, но в момента това му изглежда като удачен вариант.

Всяка една от срещите ще се радва на огромен зрителски интерес и големият финал ще бъде кулминацията на шоуто.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.