Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова се включи в кампания за чист спорт

Мария Оряшкова се включи в кампания за чист спорт

Мария Оряшкова се включи в кампания за чист спорт
0

Атлетическата комисия благодари на Мария Оряшкова за участието в кампанията за чист спорт. Българката пропагандира мотото на ежегодния „Play true day“, който се организира от Световната антидопингова агенция (WADA).

Оряшкова се обяви за чистия спорт и позира с празен бял лист хартия, подобно на шест свои именити колеги – Сидни Танконтиан (Фил), Бадредине Диани (Мар), Степан Попов (Бел), Нина Кутро-Кели (САЩ), Ивана Яндрич (Срб) и Лаура Фурние (Фра).

Петкратната световна шампионка по самбо е едно от лицата на бойното изкуство не само у нас, но и в цял свят.

„На тепиха и в живота всички сме еднакви и равни. Спортът помага на хората ежедневно. Събира ги около обща цел“, сподели Фурние. „В тези времена на криза виждаме, че повече от всякога се нуждаем от спорт. Споделяме видеа в социалните мрежи и тренираме заедно, защото така сме най-силни. Продължавайте да поддържате физическото си здраве, защото е важно колкото и психическото.“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.