Начало Бокс Еди Хърн напипа новата си „златна кокошка”
0

Еди Хърн напипа новата си „златна кокошка”

Еди Хърн напипа новата си „златна кокошка”
0

Еди Хърн е мразен от мнозина заради арогантното си поведение и начинът, по който менажира и протежира своите боксьори. Британецът обаче трябва да получи признание, че що се касае до усета му да напипва верните имена, с които да работи, може би в момента няма равен.

Поредният пример в това отношение е изборът му на следваща голяма звезда, която да подпише договор с неговата агенция „Мачруум”. Става въпрос за олимпийската шампионка в средна категория от Игрите в Токио – Лорън Прайс.

Родената в Уелс боксьорка признава, че е влязла в разговори с Хърн, който държи най-голямата „златна кокошка” в световния бокс в момента – Антъни Джошуа. „В момента много големи имена ми пишат и ми отправят оферти. Разбира се, сред тях е и Еди Хърн. Сърцето ми казва да остана в аматьорския бокс и да опитам да дублирам титлата си в Париж 2024. Но не мога да не разгледам и другите опции пред мен”, споделя Прайс.

Britain’s Lauren Price, left, punches Nouchka Fontlijn, of the Netherlands, during their women’s middleweight 75-kg boxing match at the 2020 Summer Olympics, Friday, Aug. 6, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Themba Hadebe, Pool)

Тя допълва, че три години до следващите Олимпийски игри са нищо за един спортист. „Все още съм млада, на 27 години, така че приоритет остава Париж. Но нищо не мога да изключа като опция за мен. Ще почина малко и след това ще видим какво ще се случи. С удоволствие бих станала и професионалист, всичко е въпрос на приоритети”.