Начало Бокс Хърн иска да върнат званието на Дилиън Уайт
0

Хърн иска да върнат званието на Дилиън Уайт

Хърн иска да върнат званието на Дилиън Уайт
0

Дилиън Уайт трябва „моментално“ да бъде възстановен като задължителен претендент за титлата във версия WBC и да се изправи срещу победителя от мача между шампиона Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри през февруари.

За това настоява мениджърът на британския боксьор Еди Хърн, след като клиентът му официално беше оневинен след обвиненията в употреба на забранени стимуланти. Уайт заслужи званието „задължителен претендент“ с победата си над Оскар Ривас през юли, но то му беше отнето точно след мача заради съмненията за положителна допинг проба.

„Дилиън трябва да получи претендентската позиция за мач с победителя между Уайлдър и Фюри. Ще се обърнем директно към WBC и ще се постараем той да получи това, което му се полага. Според мен му отнеха званието несправедливо, така че, имайки предвид резултатите по случая, трябва моментално да му го възстановят и да срещне победителя в този двубой“, заяви Хърн пред Скай Спортс.

„Бяхме изключително лоялни към WBC и се бих последователно с двама боксьори от Топ 10. Много бързо ми отнеха позицията, сега трябва да махнат забраната да я притежавам до 2021 г. и да ме върнат в играта. Забравете за Тайсън Фюри, той какво е направил?“, добави Уайт.