Начало ММА Хавиер Мендес съпостави стиловете на Хабиб и Ислам

Хавиер Мендес съпостави стиловете на Хабиб и Ислам

Хавиер Мендес съпостави стиловете на Хабиб и Ислам
0

Бавно, но сигурно Ислам Махачев се превръща в едно от най-заплашителните имена в леката категория на UFC. Дагестанецът, който записа две победи през 2021-ва, вече е в Топ 5 при 70-килограмовите и победа над Рафаел дос Аньос през октомври ще го доближи още повече до двубой за титлата.

Титла, която само преди година бе собственост на неговия съотборник, приятел, сънародник и ментор Хабиб Нурмагомедов. 29-годишният Ислам често пъти е сравняван с бившия доминант в дивизията и това не е никак случайно, имайки предвид сходстовот в стиловете им и в уменита им.

Според Хавиер Мендес обаче, Ислам вече върви по свой собствен път и главният треньор на „American Kickboxing Academy“ разкри, че той превъзхожда „Орела“ в някои отношения.

twitter.com

„Ислам превъзхожда Хабиб в джудо техниките“, заяви Мендес, който е главен треньор и на двамата.

„Мятания, подсечки, препъвания… Хабиб също си служеше с тях, но не така, както го прави Ислам. Когато правиш спаринг с него по едно време букално започваш да летиш наляво-надясно.

„Транзицията на Ислам от стойка към земя е по-плавна. Хабиб бе по-експлозивен, когато мачът се пренасяше долу. Той те контролира с цялото си тяло – крака, ръце, торс, пръсти. Всичко се вкопчва в теб. Хабиб бе и далеч по-злия от двамата, ако мога да се изразя така.

„Те имат безброй часове спаринг. Хабиб започна да изпозлва играта с колена по-ефективно, защото Ислам го смазваше с тях. Именно това бе причината Хабиб да започне да използва наколенки – той не позволяваше на други да му вкарват колена, ако не носят протектори“, добави Мендес.