Начало Кикбокс и муай тай 7 от 7 за националите по муай тай на Европейското първенство

7 от 7 за националите по муай тай на Европейското първенство

7 от 7 за националите по муай тай на Европейското първенство
0

Много силно представяне за националния отбор на България на Европейското първенство по муай тай в Белгород, Русия. От седем състезатели страната си тръгва със седем медала. Първенството се организира от Световната федерация (W.M.F.) съвместно с Европейската федерация по муай тай.

Равносметката след приключване на шампионата на Стария континент е 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Шестта финала в различните категории определиха България като един от лидерите в надпреварата, заедно с отбора на Русия.

С титлите ликуваха Драгомир Петров (до 67 кг), Християн Корунчев (до 81 кг), Георги Денев (до 54 кг) и Теодора Кирилова (до 54 кг).

Близо до златните медали бяха и Петър Стойков (до 71 кг) и Георги Георгиев (до 60 кг). Георгиев имаше за противник руснак, а срещата бе много оспорвана. Двамата си направиха едновременно аркади с удар с лакът. След лекарска намеса беше установено, че носът на българския боец е счупен, и руснакът бе обявен за победител.

Последното отличия за страната ни дойде при юношите – на трето място се класира Пламен Колев.

„Това е поредното доказателство за високто ниво на подготовка в клубовете и правилния подбор. Всички са добре. Нямаме други контузии освен на Георги, което е най-важното“, коментира националният селекционер Николай Атанасов за сайта на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Помощник на Атанасов на Европейското първенство бе Марио Кирилов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.