Начало Кикбокс и муай тай Артьом Вахитов: GLORY се отнесе неуважително към всички руски бойци

Артьом Вахитов: GLORY се отнесе неуважително към всички руски бойци

Артьом Вахитов: GLORY се отнесе неуважително към всички руски бойци
0

Бившият двукратен шампион на GLORY в лека тежка категория – Артьом Вахитов, обвини нидерландската кикбокс организация в лъжи и непристойно поведение.

Руснакът, който бе едно от лицата на веригата, бе освободен с редица други руски състезатели заради военния конфликт в Украйна, който започна в края на февруари.

В средата на месец юни топ организацията обяви, че прекратява договорите на всички руски бойци едностранно.

„Във връзка със специалната военна операция на Руската федерация в Украйна, която е осъдена от GLORY, организацията е изправена пред редица пречки. Те правят невъзможно за руските спортисти да се бият. Имаме логистични забрани, проблеми със сигурността, блокиране на парични преводи в контекста на глобалните финансови санкции срещу Русия. Има и нежелание на съперниците да се бият с руските кикбоксьори„, гласеше официалното изявление на най-добрата кикбокс организация в света.

Не така обаче седят нещата според 31-годишния руснак, който бе част от веригата в продължение на 9 години.

„Разбрах за решението им от Instagram“, споделя Вахитов.

„Това беше адски неуважтелно. Нито една бойна организация – било то UFC или Белатор, предприе подобни действия. В бокса също нямаше такова нещо.

„Те говорят за проблеми с визите, но това не е вярно, тъй като всички руски бойци имаме 5-годишна виза. Казаха също така, че не могат да ни плащат заради блокирани сметки, но всички ние имаме сметки в международни банки.

„Не изказвам мнение по темата с конфликта в Украйна, защото не съм политик. Спортът и политиката не трябва да се смесват. Горд съм от факта, че съм руснак.

„Имам много приятели украинци, с които продължавам да съм в чудесни отношения. Правим лагери заедно, тренираме задно, правим спаринги. Всеки човек трябва да има правото да представлява държавата си“, допълни Вахитов, който в момента е свободен агент и чака оферти за продължаване на професионалната си кариера.

„Искам да продължа с кикбокса. Видяхте Алекс Перейра, който направи успешна транзиция към ММА, но аз нямам такива намерения. Знам само, че никога повече няма да се състезавам за GLORY. Приключих с тях“, споделя многократният европейски и руски шампион по муай тай.