Начало Кикбокс и муай тай Шокиращо! GLORY уволни всички руски кикбоксьори (СНИМКА)

Шокиращо! GLORY уволни всички руски кикбоксьори (СНИМКА)

Шокиращо! GLORY уволни всички руски кикбоксьори (СНИМКА)
0

GLORY, която е най-голямата и известна организация за кикбокс в света, направи сериозна рестрикция спрямо бойците си. Считано от днес всички руски състезатели на веригата са освободени, а причините са много и всяка една е свързана с военния конфликт в Русия, съобщават от организацията.

„Във връзка със специалната военна операция на Руската федерация в Украйна, която е осъдена от GLORY, организацията е изправена пред редица пречки. Те правят невъзможно за руските спортисти да се бият. Имаме логистични забрани, проблеми със сигурността, блокиране на парични преводи в контекста на глобалните финансови санкции срещу Русия. Има и нежелание на съперниците да се бият с руските кикбоксьори.

Да се ​​надяваме, че тази ужасна война, инициирана от руското правителство, ще приключи възможно най-скоро и Артьом Вахитов и другите руски бойци ще могат да се върнат на ринга на GLORY, където ще бъдат добре посрещнати“, заявиха от компанията. 

Припомняме, че през март войната на Русия с Украйна се оказа причината, поради която Луис Таварес се отказа от шампионски сблъсък с представителя на „Сборная“ и настоящ шампион в полутежка категория в „GLORY“ – Артьом Вахитов. Двамата трябваше да си оспорват трофея на 19 март, на събитието „GLORY 80“, което ще се проведе в Белгия.

Мнение по темата изрази и Скот Рудман, изпълнителен вицепрезидент на GLORY.

Бихме искали дълбоко да благодарим на руските спортисти в тези трудни времена за тяхното сътрудничество и историческо представяне в нашата лига. Ние ги ценим като спортисти, състезатели и приятели и тази злощастна ситуация не е тяхна вина, но не е и наша. Уважаваме техните кариери и отдаденост на спорта. Положихме много усилия, за да се опитаме да организираме различни битки за тях. Но предизвикателствата на реалния свят в настоящата среда са непреодолими“, каза Скот Рудман, изпълнителен вицепрезидент на компанията.