Начало Кикбокс и муай тай Верхувен призова за световен мир (СНИМКА)

Верхувен призова за световен мир (СНИМКА)

Верхувен призова за световен мир (СНИМКА)
0

Рико Верхувен, който е световен шампион в тежка категория в GLORY (най-известната кикбокс организация в света), призова чрез социалните мрежи за световен мир.

Причината за това е военният конфликт между Русия и Украйна, който продължава вече 13-и ден.

„Имайте предвид, че всеки води битка, за която не знаете. Всеки ден и навсякъде #световен мир“, написа „Краля на кикбокса“ в профила си в Instagram.

Припомняме, че Рико Верхувен спечели три годишни класации – „Най-добър кикбоксьор на годината“, „Най-добра битка на 2021 година“ (трилогията с Джамал Бен Садик) и „Най-добрите акценти/моменти за 2021 година“ в GLORY.

През 2021 година 195-сантиметровият нидерландец спечели турнир в тежка категория, надделявайки последователно над Хесди Хергес и над Тарик Хбабез.

През октомври Верхувен трябваше да спори с Алистър Овърийм, който се завърна в кикбокса, но двубоят пропадна.

Мястото на Овърийм зае Джамал Бен Садик. Това беше и трети двубой между тях.

„Краля на кикбокса“ надделя над 205-сантиметривия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) шампионът спечели и трилогията си с Бен Садик. До момента двамата си бяха разменили по една победа.