Начало Кикбокс и муай тай Рико Верхувен отказа коравия Бен Садик в кървава моментна класика

Рико Верхувен отказа коравия Бен Садик в кървава моментна класика

Рико Верхувен отказа коравия Бен Садик в кървава моментна класика
0

Рико Верхувен победи Джамал Бен Садик с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. Нидерландецът записа десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) той печели трилогията си с Бен Садик. До момента си бяха разменили по една победа.

Битката беше много зрелищна и веднага влиза в графата „класика“.

Иначе започна с бавно и опознавателно темпо. Тъкмо се чуха освирквания от тълпата и претендентът заби мощна комбинация едно-две.

Малко преди гонга за край на първия рунд намери Верхувен със силен десен и според някои специалисти трябваше да има отброяване за нокдаун.

Вторият рунд ще бъде запомнен като един от най-великите в историята на кикбокса.

Още в началото му ветеранът в съдийството на К-1 мачове Ацуши Онари повика медицинските лица да прегледат огромна аркада на Бен Садик.

Малко след подновяването претендентът вкара няколко прави, последвани от силен удар с дясната ръка, който прати Рико на земята.

Бен Садик се хвърли като гладен вълк върху плячката си след края на отброяването и пласира още няколко тежки попадения. В средата на частта шампионът малко по малко започна да връща и на свой ред достави 2-3 бомби по лицето на съперника.

Съдията спря битката отново – този път лекарите трябваше да прегледат огромна аркада под лявото око на Рико. Докторът позволи срещата да продължи.

След поредна зверска размяна протекторът за уста на Верхувен излетя, а последните 30 секунди на шеметния рунд продължиха да държат на нокти всички фенове с отличен кикбокс от страна на двамата.

В началото на третия рунд нидерландският шампион работеше добре с юмруци и колена. Бен Садик връщаше, но вече започна да изглежда изтощен.

Протекторът на Верхувен отново падна, но не получи предупреждение.

В последната минута на третата част пртендентът вече изглеждаше много изморен и ръцете му бяха ниско. Той продължи да поема удари със свален гард, но и връщаше такива за радост на неутралните фенове.

В началото на четвъртия рунд Верхувен вече получи предупреждение за протектора си. Малко след подновяването той пласира мощни удари в тялото на Джамал.

След това се насочи към главата с мисия да приключи касапницата, която двете кикбокс звезди си устроиха.

След още няколко попадения Бен Садик увисна на въжетата. Успя да спре отброяването на осем и се опита да обясни, че е бил ударен в задната част на главата си.

Съдията го попита дали е добре и по правилник претендентът трябваше да вдигне ръкавиците и да тръгне към него. Той обаче не го стори и мачът приключи заради невъзможност на боеца да продължи.

Официалният край е 56 секунди след началото на четвъртия рунд.

Така Рико Верхувен отново защити прякора си „Краля на кикбокса“ и вече има десет поредни победи с пояса.

Снимки: GLORY Kickboxing

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.