Начало Кикбокс и муай тай Трилогията между Верхувен и Бен Садик е битка на годината в GLORY (ВИДЕО)

Трилогията между Верхувен и Бен Садик е битка на годината в GLORY (ВИДЕО)

Трилогията между Верхувен и Бен Садик е битка на годината в GLORY (ВИДЕО)
0

Третият двубой между Рико Верхувен и Джамал Бен Садик беше избран за битка на годината на най-голямата кикбокс организация в света – GLORY.

Припомняме, че „Краля на кикбокса“ надделя над 205-сантиметривия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) шампионът спечели и трилогията си с Бен Садик. До момента двамата си бяха разменили по една победа.

Рико Верхувен има баланс от 60 победи, 20 от които са постигнати чрез нокаут, и 10 загуби в своята професионална кикбокс кариера.

196-сантиметровият кикбоксьор има „зад гърба си“ цели 22 битки в GLORY. От тях той е спечелил 21 и е загубил само 1 (точно от Джамал Бен Садик).

Големият кикбоксьор е и приятел на шампиона в тежка категория на UFC – Франсис Нгану. На няколко пъти двамата потренираха заедно като камерунецът се подготвя за сблъсъка за абсолютната титла в тежка категория. Той ще спори с носителя на „временния“ пояс – Сирил Ган.