Начало Бокс БЕТАНО прогноза за мач 2 Усик – Джошуа

БЕТАНО прогноза за мач 2 Усик – Джошуа

БЕТАНО прогноза за мач 2 Усик – Джошуа
0

За втори път през последните три години Антъни Джошуа неочаквано загуби световните титли. Александър Усик надигра шампиона през септември, въпреки че бе тотален аутсайдер според коефициентите на БЕТАНО. Предната загуба пък дойде срещу мексиканския боец Анди Руис през 2019-та.

Джошуа и Усик ще се срещнат в мач реванш през следващата година, а стартиращия през януари бетано бг дава по-добър коефициент за победа на украинеца. Нещо повече, за пръв път в своята кариера Джошуа е в ролята на аутсайдер.

Ставката за успех на Усик е 1.45. С други думи, букмейкърите считат, че той има почти 69% шанс да спечели и второто издание на този сблъсък. Антъни Джошуа, който бе считан за най-великия боксьор на всички времена, има едва 37.74% шанс да си върне шампионските пояси.

Как беше през септември?

Само преди три месеца, Бетано залози виждаше Джошуа като сериозен фаворит. Ставката за успех на британеца бе едва 1.40. Преобръщането на коефициентите е нещото, което ни изненадва в голяма степен. При първата си загуба, Джошуа се върна с доминиращо представяне в реванша, но тогава букитата отново залагаха на него. Ще може ли той да повтори историята?

Защо Усик е фаворизиран?

За по-непросветените в бокса, това може и да изглежда изненадващо. Украинецът обаче е бил фаворит във всички мачове през кариерата си, с изключение на първия мач срещу Джошуа. След като вече победи и шампиона, букитата не могат да си позволят подценяване.

Усик срещу Джошуа 2 – какво да очакваме

Както казахме и преди първия мач, Джошуа трябва да влезе в ролята на побойник, който не спира да преследва своята жертва. В първата среща, тази агресивна стратегия му даде лека преднина, особено в средните рундове.

Това, което ни изненада през септември, бе издръжливостта на Усик и смелостта, с която влизаше в размени – при това, в повече случаи излизаше като победител.

Украинецът трябва да подходи с увереност, както се случи и в първия мач. Самочувствието просто преливаше от „котката“, веднага след като нанесе първите си здрави крошета с лявата ръка, които приковаха вниманието на Ей Джей. От там нататък, Усик просто продължи да налага своята игра, а почти всеки удар успяваше на нарани световния шампион.

Във мач номер 2 от серията Джошуа срещу Руис, последният излезе от топ форма и си мислеше, че вече е по-добрият боксьор. Джошуа обаче имаше други планове и до размаза в реванша. Усик едва ли ще допусне същата грешка, но не веднъж сме виждали, особено в бокса, как шампионските пояси могат да погубят кариерата на един спортист. Бетано залози обаче се съмнява, че Усик може да допусне толкова елементарна грешка.

Усик срещу Джошуа 2 – На какво да заложим?

Преди първата среща, ние заложихме, че Усик ще спечели мача със съдийско решение. Няма причина да сменяме прогнозата си преди втория мач. Джошуа имаше и добри моменти в първия сблъсък и ни показа, че има силата да нокаутира своята съперник, особено ако го затвори в ъгъла.

Усик е достатъчно умен и много добре подготвен тактически, което ни кара да мислим, че отново ще излъже Джошуа. И все пак, не виждаме как украинецът може да нокаутира своя съперник. По тази причина, отново ви препоръчваме да заложите за „Победа на Усик със съдийско решение“. Този път обаче, официално ще може да се възползвате от изгодните коефициентите, с който Бетано България ще отвее конкурентите в началото на 2022-ра.

Още по темата:

Усик покори и тежката категория. Детронира Джошуа насред Лондон

Аръм: Джошуа да позволи на Усик да се бие първо с Фюри

Дейвид Хей: Джошуа може да си върне титлите (ВИДЕО)

тагове: