Начало Бокс Аръм: Джошуа да позволи на Усик да се бие първо с Фюри

Аръм: Джошуа да позволи на Усик да се бие първо с Фюри

Аръм: Джошуа да позволи на Усик да се бие първо с Фюри
0

Боб Аръм, който е копромоутър на световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, сподели пред медии, че Антъни Джошуа трява да позволи обединителен сблъсък за световните титли, който би противопоставил „Циганския крал“ и Олександър Усик – носител на поясите на WBA Super, IBF, IBO и WBO в тежка категория.

Мисля, че би било по-разумно Джошуа да не провежда незабавен реванш с Усик, а да му позволи да се бие с Тайсън Фюри, а после победителят да се бие с него. Междувременно Джошуа трябва да проведе междинен двубой“, разкри мнението си Аръм пред „ECNEWS“, „boxingnews24“.

Припомняме, че Олександър Усик спечели поясите на IBF, WBA Super, WBO и IBO в тежка категория, надделявайки над вече бившия шампион – Антъни Джошуа след категорично съдийско решение в негова полза на боксова гала, провела се на 25 септември на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

„Надявам се това да стане. По-разумно е. Дали това ще стане или не, не зависи от мен, а от Джошуа. Майната му на Еди Хърн. Той няма какво да каже. Всичко, което прави, е да плюе навсякъде. Не, Джошуа сам ще вземе решението. И той ще реши, както смята за правилно“, завърши Аръм.

Тайсън Фюри, от своя страна, защити успешно световната си титла в тежка категория на WBC, нокаутирайки в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас и все още няма загуба на професионалния боксов ринг (31 успеха (22 с нокаут) и 1 равенство (срещу Дионтей Уайлдър в първия сблъсък между двамата)).