Начало Бокс Фюри преби Уайлдър и запя след епохална битка с пет нокдауна!

Фюри преби Уайлдър и запя след епохална битка с пет нокдауна!

Фюри преби Уайлдър и запя след епохална битка с пет нокдауна!
0

Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория при третия си сблъсък с Дионтей Уайлдър. Двамата направиха страхотно шоу пред 15 хиляди зрители в Лас Вегас и милиони пред екраните.

Битката предложи цели пет нокдауна и продължи 11 рунда, а въпреки мръсната игра на моменти ще се превърне в истинска класика.

Поясът на Световния боксов съвет (WCB) остава в ръцете на Фюри, който нокаутира за втори път другия от големите бойци в „кралската дивизия“, а първата им среща завърши наравано.

След триумфа шампионът в типичния си стил запя и предизвика усмивките сред феновете.

Boec.BG проследи мача на живо рунд по рунд, ето какво се случи:

След убедителния успех във втория мач мнозина очакваха нова категорична победа за Фюри. Той обаче трябваше да мине през ада.

Първо самият той прати в нокдаун съперника си в Рунд №3, когато двамата влязоха на тежка размяна. След намесата на гонга американецът беше спасен, а „Краля на циганите“ се втурна да печели срещата.

Това му изигра лоша шега и в следващите три минути той се озова на пода два пъти и този път гонгът спаси него. Уайлдър показа колко тежък удар притежава и само с един десен можеше да си върне колана.

В средните рундове обаче логичното се случи и „Бронзовия бомбардировач“ постепенно започна да се уморява и разклаща. Фюри забрави за злополучната четвърта част, като бавно и методично трупаше преднина.

Така се стигна до десетия, в който Уайлдър падна за втори път в нокдаун след тежко дясно кроше. В този уникален мач обаче американецът намери сили и последните десет секунди от частта самият той нанесе великолепни удари. При петия нокдаун обаче всичко приключи, а Фюри вдигна победоносно ръце.

Определено битката задоволи и най-претенциозните фенове на бокса с динамика и много екшън. По-класният и комплексен боксьор обаче отново победи. В момента трудно някой може да спре Тайсън Фюри.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.