Начало Кикбокс и муай тай Верхувен е номер 1 в трета класация на GLORY (ВИДЕО)

Верхувен е номер 1 в трета класация на GLORY (ВИДЕО)

Верхувен е номер 1 в трета класация на GLORY (ВИДЕО)
0

Рико Верхувен, който е шампион на GLORY в тежка категория, оглави трета класация за изминалата година – „Най-добрите акценти/моменти за 2021 година“.

Това е поредна класация след тези за „Най-добър кикбоксьор на годината“ и „Най-добра битка на 2021 година“ (трилогията с Джамал Бен Садик).

Двубоят му с Бен Садик, в който шампионът получи брутална аркада на лявата скула на лицето, след което успя да се съвеземе и да запише успех над 205-сантиметровия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд е акцент/ момент на годината.

За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

В класацията, точно преди сблъсъка Верхувен-Бен Садик, е друга битка от тежка категория – победата на Аркадиуш Вжосек над легендата Бадр Хари с хай кик във втория рунд на едно от основните събития от бойната галавечер GLORY 78.

Топ 3 допълва битката за титлата в средна категория между Донован Висе и Юсри Белгаруи. Суринамецът ликува с титлата след успех над Белгаруи с нокаут в третия рунд в главния сблъсък на събитието GLORY 78, с което навлезе в серия от 5 поредни победи.

Кои са останалите моменти на 2021 година в GLORY, вижте във видеото!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".