Начало Бокс Уралския Хълк: Посетих един от най-мощните и доминиращи боксьори

Уралския Хълк: Посетих един от най-мощните и доминиращи боксьори

Уралския Хълк: Посетих един от най-мощните и доминиращи боксьори
0

Иван Щирков „Уралския Хълк“ се срещна в тренировъчната зала с един от най-добрите боксьори в момента в лека тежка категория при професионалистите – Артур Бетербиев.

Двамата дори си направиха снимка след тренировка.

„Днес посетих един от най-мощните и доминиращи боксьори в своята дивизия Артур Бетербиев“, написа Щирков в профила си в Instagram.

36-годишният Бетербиев е световен шампион на IBF и WBC в лека-тежка категория при професионалистите. Дагестанецът, който живее и тренира в Квебек, Канада е спечелил 17 срещи от 17 в кариерата си на професионалния ринг. Всички победи са постигнати чрез нокаут.

През изминалата 2021 година Бетербиев нокаутира Адам Дейнс в 10-я рунд на двубоя им, състоял се в Москва през март, а в края на годината (17 декември), той защити титлите си за трети път – надделявайки с нокаут в 9-я рунд над Маркъс Браун.

Щирков, от своя страна, се завърна с успех над Артур Астахов с нокаут в първия рунд в един от основните двубои на събитието ACA 131, което се проведе в Москва, Русия. Той има баланс от 19 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 13 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 5 след събмишън).

„Уралския Хълк“ стартира ударно професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, записвайки 13 поредни успеха в рамките на по-малко от 3 години (между юни 2015 и февруари 2018 година).