Начало ММА Уралския Хълк се завърна с нокаут (ВИДЕО)

Уралския Хълк се завърна с нокаут (ВИДЕО)

Уралския Хълк се завърна с нокаут (ВИДЕО)
0

Иван Щирков „Уралския Хълк“ надделя над Артур Астахов с нокаут в първия рунд в един от основните двубои на събитието ACA 131, което се проведе тази нощ в Москва, Русия.

Сблъсъкът стартира много оспорвано като и двамата бойци си разменяха удари с крака и ръце. По едно време Астахов нанесе ритник в слабините на Щирков, което наложи временно спиране на срещата.

При подновяването й „Уралския Хълк“ нанесе сериозно ляво кроше на Астахов, с което го прати в нокдаун. Малко по-късно нещата се повториха и след втори нокдаун дваматата прехвърлиха двубоя на земята, но Астахов не успя да отвърне и реферът прекрати двубоя.

Успехът беше втрори пореден за 33-годишният боец.

Иван Щирков вече има баланс от 19 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Той е спечелил 13 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 5 след събмишън). „Уралския Хълк“ стартира ударно професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, записвайки 13 поредни успеха в рамките на по-малко от 3 години (между юни 2015 и февруари 2018 година).

Последва равенство с Джеронимо дос Сантос и нови три победи, последната от които беше при дебюта му за японската RIZIN – успех над Хоон Ким с технически нокаут във втория рунд. Точно преди нея Щирков беше подписал договор с UFC, но от USADA му наложиха 2-годишно наказание заради допинг.

Руснакът се принуди да помоли за освобождаването си и след това продължи с битките в Европа и Азия. В края на тази странна за Щирков 2019 година, Уралския Хълк допусна първа загуба в своята кариера – от Ясубей Еномото на събитието RCC 7, което се проведе в Екатеринбург, Русия. Именно там, Щирков се появи неузнаваем след като беше свалил цели 22.5 кг.  от предходното си тегло.

В края на миналата година той получи шанс в ACA, но загуби от Магомед Исмаилов, който от своя страна, няма загуба в клетката от 2014 година насам. Въпреки това от организацията са останали впечатлени от неговото представяне.

А през този сезон спечели и двете си срещи – с раздвоено решение срещу Мурат Гугов и с нокаут срещу Астахов.