Начало ММА Тихомир Благовестов: Удържах на думата си да изиграя този последен мач

Тихомир Благовестов: Удържах на думата си да изиграя този последен мач

Тихомир Благовестов: Удържах на думата си да изиграя този последен мач
0

Тихомил Благовестов направи емоционално сбогуване с професионалната ММА сцена и обяви, че е изиграл последната си среща. „Българския лъв“ взе участие в събитието на ACA 122 в Минск, като отстъпи със съдийско решение пред украинеца Дмитрий Парубченко. Това се случи ден, след като родният боец посрещна 33-ия си рожден ден.

„Затворих една много емоционална и дългогодишна страница в моя живот. Един път, през който много научих,  но и много дадох“, написа в своя профил Благовестов след срещата в Беларус.

Тихомир Благовестов е световен и двата пъти европейски шампион по самбо, европейски шампион по бойно самбо и носител на Световна купа, балкански шампион по джудо. Той записа едва втората си загуба в професионалния ММА, като има и шест победи.

„Да бъдеш професионалист в спорта изисква само и единствено да си ангажиран с това, което правиш. Всяко друго разбиране, извън това, е не трезво и неразумно. Постарах се и удържах на думата си да изиграя този последен мач, независимо от всичко. Не съм от хората, които влизат в обяснителен режим, но близките до мен хора знаят какво ми костваше това решение. Думата е над всичко за мен, когато тя е поставена на „масата” на лоялността. Благодаря ви сърдечно!“, отправи своето послание боецът.

Благовестов за втори път се качи на ринга на водещата чеченска верига Absolute Championship Аkhmat, като предишната му битка бе през октомври 2019-та.

„Благодаря и на вас, които ми оказахте разбиране, за да осъществя този мой последен двубой във втората в света ММА верига ! Вие знаете кои сте! Благодаря и на невероятното ми семейство! Тати ви обича! Благодаря ви! Всичко хубаво тепърва предстои!“