Начало Бокс Успешен старт за България на боксовия турнир в Белград

Успешен старт за България на боксовия турнир в Белград

Успешен старт за България на боксовия турнир в Белград
0

Рами Киуан се класира за втория кръг на силния международен турнир „Белградски победник“. Родният национал стартира с впечатляваща победа над Адам Шартоа в категория до 75 килограма. В сръбската столица българинът се наложи над шведа, който от своя страна е съперник на Симеон Чамов на европейската олимпийска квалификация, която трябва да се проведе в началото на юни в Париж. Двамата трябва да се боксират за 1/4-финалите, а победителят почти сигурно ще спечели виза за Игрите в Токио през лятото.

Успехът на Киуан ще го изправи във втория кръг срещу казахстанеца Нурканат Раис. Мачът трябва да се проведе в събота, 24-ти април. Тогава ще стартират и останалите ни участници в 58-ото издание на „Белградски победник“. Самият Чамов има за съперник в същата категория Габриел Веочич от Хърватска.

Многократният европейски шампион Даниел Асенов (57 кг) ще боксира с Ибрахим Корома от Сиера Леоне. Венсан Киркоров (69 кг) ще срещне представителя на домакините Вахид Абасов, а Кристиян Николов (81 кг) ще боксира с руснака Раджаб Раджабов.