Начало Бокс Един българин на ринга на „Белградски победник” днес

Един българин на ринга на „Белградски победник” днес

Един българин на ринга на „Белградски победник” днес
0

Днес стартира българското участие на 58-ото издание на международния турнир „Белградски победник”. Надпреварата в Белград ще започне в 16:00 ч. българско време. България ще бъде представена от петима състезатели, но само един ще има двубой в първия ден.

Жребият отреди Рами Киуан първи от родната група да се качи на ринга. Националът ни при 75-килограмовите ще се изправи срещу шведа Адам Шартоа в двубой от програмата на ринг А. Срещата е предвидена под №8 в списъка., което означава, че трябва да се проведе около 17:45 часа.

Освен Рами, участие в Белград са заявили още многократният ни европейски шампион Даниел Асенов (57 кг), Венсан Киркоров (69 кг), Симеон Чамов (75 кг) и Кристиян Николов (81 кг).

Жребият отреди Ибрахим Корома от Сиера Леоне да е първият съперник на Тайсъна. Киркоров ще се изправи във втория кръг срещу представителя на домакините Вахид Абасов. Чамов почива на старта, а в първия си мач на международна сцена след година пауза ще срещне Габриел Веочич от Хърватска. Николов пък ще боксира с руснака Раджаб Раджабов във втория кръг. „Белградски победник” ще продължи от 23 до 27 април.