Начало Кикбокс и муай тай Деца ще мерят сили на кикбокс турнир в Пазарджик

Деца ще мерят сили на кикбокс турнир в Пазарджик

Деца ще мерят сили на кикбокс турнир в Пазарджик
0

В град Пазарджик ще се проведе турнир за деца по кикбокс паралелно с Държавните първенства в стиловете К1 и фул контакт. Надпреварата ще е в стил лоу кик за деца между 7 и 10 години. Организацията за втора поредна година е по инициатива на клуба-домакин – СК „Спартак Пазарджик 2014“, като е под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

„Очаква се страхотен детски турнир на ринг в стил лоу кик – коментира селекционерът на националния отбор Владимир Вълев-Питбула. – Това се прави от скоро и по този начин се дава възможност на най-малките да вземат участие. Така те се подготвят добре, трупат опит за юношеската възрастова група, а след това – за мъже и жени. Искам да пожелая на всички деца да се забавляват, да покажат най-добрите си спортни качества и да излязат от турнира удовлетворени от постигнатото с усмивки и още по-мотивирани да се развиват в спорта.”

Двата национални шампионата стартират днес и ще продължат до 25-ти април. Битките ще се проведат на два ринга в спортна зала „Васил Левски”. Заявки за участие са подали 320 състезатели от 52 клуба от цялата страна, а жребият ще бъде теглен в 15:00 ч.  Надпреварата ще се проведе без публика.