Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьорите от „Спартак Пазарджик 2014“ с трето отборно място

Кикбоксьорите от „Спартак Пазарджик 2014“ с трето отборно място

Кикбоксьорите от „Спартак Пазарджик 2014“ с трето отборно място
0

Спортен клуб по кикбокс „Спартак Пазарджик 2014“ има повод за радост и гордост след изминалия уикенд. Клубът за първи път в своята история бе домакин на Държавно първенство по кикбокс от календара на конфедерацията (в стиловете К-1 и фул контакт). Успехи за тима бяха записана както на ринга, така и извън него.

Освен похвали за отличната организация в зала „Васил Левски“, от „Спартак Пазарджик 2014“ постигнаха и трето отборно място в крайното класиране на К-1 и четвърто на фул контакт. Отборът участва с общо 20 състезатели в различните възрастови групи в двата стила (9 на фул контакт и 11 на К-1).

Равносметката е 5 златни, 6 сребърни и 8 бронзови отличия и в двете дисциплини.

Първо място: Васил Чуков, Александър Рибников, Димитър Шулеков и близнаците Маргарита и Ярослав Парпулови.

Второ място: Петър Перфанов, Костадин Грудев, Кристиан Кузмов, Радослав Янъков, Васил Боюклииски и Стивън Петров

Трето място: Теодор Коев, Илия Ненов, Стефан Аджов, Михаил Костов, Цветан Насковски, Алекс Бойков и Никола Калоянов

Едни от най-тежките и атрактивни битки бяха именно при битката за бронза, отчитат от клуба.  В една от тях Никола Калоянов получи тежка травма при изключителен мач. Въпреки състоянието си, той прояви доблест и мъжество и се върна от болницата при отбора си, за да сподели общата радост от доброто класиране на тима.

„Браво на всички момчета, проявили мъжество и характер в битките и другите момчета и момичета от клуба ни, които помагаха с каквото могат в организацията на турнира. И специални благодарности на съпругата ми Марияна Влахова, която бе част от цялата организация и сътвори невероятна атмосфера по сценария и подготовката за откриването на първенството – коментира след шампионата организаторът Илко Аджов. –  Състезанието премина при изключителна атмосфера и емоции въпреки строгите мерки взети за осъществяването му. Искам да благодаря на всички клубове от федерацията, взели участие, на президента на БККБМТ г-н Галин Димов за подкрепата му и доверието, което ни гласува да бъдем домакини, на съдииския апарат, на Община Пазаджик за подкрепата и на всички били съпричастни с нас тези три дни.“

От „Спартак Пазарджик 2014“ планират участие с шестима състезатели в летния семинар на SENSHI и KWU International professional league в Камчия, съвместен лагер с „Патриот“ от Дупница в Рила, както и участие в лагера на на националния отбор в „Спортпалас“. Освен това ще приемат гала вечер за аматьори на 29-ти август в Пазарджик, а на 5-ти септември стартира и лагер на „Свети Влас“. Повечето от тези събития са част от подготовката на някои от юношите на клуба за участието им на Световното първенство в Белград (Сърбия) в края на годината и на другите състезатели за турнирите, които предстоят.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.