Начало Бокс Хановете с повече победи на старта на Националната боксова лига

Хановете с повече победи на старта на Националната боксова лига

Хановете с повече победи на старта на Националната боксова лига
1

Отборът на „Хановете“ направи по-добър старт от „Лъвовете“ в тазгодишната Национална боксова лига. Първият кръг се проведе в зала „Георги Бенковски“ в град Тетевен пред погледа на над 700 зрители, а програмата включваше 7 срещи.

„Хановете“ постигнаха четири победи срещу три за „Лъвовете“, като вторите бяха отстрамени от братятя Даниел и Боян Асенови. По-малкият представител от известната боксова фамилия – Боян, първи се качи на ринга и отказа своя съперник Ерджан Шабанов във втория рунд. Тайсъна, който е шесткратен европейски шампион, бе категоричен срещу Тинко Банабаков и спечели срещата си с единодушно съдийско решение. Третата победа за „Лъвовете“ я постигна друг национал – Кирил Русинов.

Ето и всички резултати:

Категория   -   ЛЪВОВЕ   -   ХАНОВЕ   -   Резултат

         56 кг: Боян Асенов  - Ерджан Шабанов - отегляне

         64 кг: Иван Атанасов - Венсан Киркоров - 1:2

         75 кг: Рами Киуан - Хюсеин Хюсеин - 0:3

         82 кг: Виктор Николов - Кристиян Николов - 1:2

         91 к: Иван Мечков - Радослав Панталеев - 0:3

         54 кг:  Даниел Асенов - Тинко Банабаков 3:0

         60 кг: Кирил Русинов - Михаил Куртев 3:0

Тази година в надпреварата ще участва и трети отбор – „Багатури“. Според правилника право на участие имат както първите трима състезатели от ранглистата от държавния спортен календар за всяка категория. Така зрителите имат възможност да гледат в действие не само националите на България, но и родния елит в бокса.

Първият кръг от лигата бе посетен лично от кмета на град Тетевен доктор Мадлена Бояджиева, президента на БФ Бокс Красимир Инински и бронзовите медалисти от Барселона 1992 и Лондон 2012 – Свилен Русинов и Тервел Пулев.

Снимки: Българска федерация Бокс