Начало Видео Багата: Целта ми е до края на годината да се бия с ТОП 5 боец

Багата: Целта ми е до края на годината да се бия с ТОП 5 боец

Багата: Целта ми е до края на годината да се бия с ТОП  5 боец
4

Бой срещу боец от топ 5 на тежката категория в UFC е следващата цел на Благой Иванов-Багата. Единственият българин, който участва в най-престижната ММА верига в света, гледа към следващото си предизвикателство, след като постигна втората си победа в UFC.

Моята цел е да се бия с боец от топ 5 в следващата битка“ , заяви уверено Багата пред журналисти след победата над Тай Туиваса.

Българският боец разкри и кое име желае за следващ съперник:

„Искам да се бия с Дерек Люис и мисля, че това ще е добра битка за мен. Той е с обратен гард, а аз обичам да се бия с такива бойци. Освен това е доста едър и може да носи на удари. Харесвам играта в стойка и двамата да разменяме удари в центъра на клетката.“

Иванов говори пред MMA Fighting и дали е очаквал да победи Туиваса:

„Да, знаех си, че ще победя, защото го свалих на земята с удар и само времето му помогна да се възстанови, за да не го приключа.“

Благой Иванов почти сигурно ще влезне в топ 10 на ранглистата при най-тежките в UFC след втората си победа. За момента Багата е на 13-та поцизия. Балансът на българина е 17 победи и 2 загуби.

 

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".