Начало Бокс Бетербиев ще защитава световните си титли през януари

Бетербиев ще защитава световните си титли през януари

Бетербиев ще защитава световните си титли през януари
0

Артур Бетербиев, който е световен шампион на WBC и IBF в лека тежка категория, ще защитава титлите си през януари. Това съобщи руската информационна агенция „ТАСС“.

Непобеденият боксьор трябваше да се качи на ринга на 11 декември в руската столица Москва. Негов съперник бе германеца Адам Дейнес (19 победи, 1 равенство и 1 загуба), но от руската агенция съобщиха, че двубоят се отлага като не е ясна причината за пренасочването на двубоя.

Припомняме, че Бетербиев трябваше да се изправи срещу китаеца Менг Фанлонг на 25-ти септември в Русия, но проблеми с работната виза са попречили на азиатеца да участва в иначе уговорения двубой.

Последва нова дата – 23 октомври като съперник трябваше да е Дейнес, но и тогава не се състоя сблъсъка. Причината беше счупване на реброто на руския шампион.

Артур Бетербиев има баланс от 15 победи от 15 срещи (всичките, постигнати след нокаут). За последно 35-годишнит боксьор се качи на ринга на 18 октомври 2019 година, записвайки успех с трехнически нокаут в 10 рунд над Александър Гвоздик. С този успех, Бетербиев обедини титлите на WBC и IBF.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.