Начало Бокс Отложиха битката на Борислав Велев за WBC титла

Отложиха битката на Борислав Велев за WBC титла

Отложиха битката на Борислав Велев за WBC титла
0

Двубоят на Борислав Велев-Рой за младежкия пояс в полусредна категория на най-престижната организация Световен боксов съвет (WBC) бе отложен. Срещата бе насрочена за 30-ти юни на гала в Тирана, Албания.

Причината: контузия на българския боксьор. Най-важният мач в кариерата му досега се отлага заради битов инцидент. Нашият боец е с рана в предмишницата, която не му позволява да се качи на ринга.

По време на спарингите получих няколко удара в тази зона. Раната се отвори и разшири – разказа Борислав Велев. – Докторът каза, че не е сигурно дали ще заздравее до мача.“

Велев (10 победи, 10 с нокаут, 8 в първия рунд) се надява травмата да заздравее. Раната беше зашита в сряда от специалист.

Непобеденият български нокаутьор трябваше да се бие с Амарилдо Врая от Албания, който е със 7 успеха (3 с нокаут) от 7 двубоя.

Цялата галавечер беше отложена – добави мениджърът на Велев, Васко Алексиев. – Вероятно мачът ще бъде пренасрочен за август. Тогава ще има голямо шоу, което ще бъде предавано по DAZN и в него ще участва албанската звезда Флориан Марку.“