Начало Кикбокс и муай тай Войната отказа боец от шампионски сблъсък в GLORY

Войната отказа боец от шампионски сблъсък в GLORY

Войната отказа боец от шампионски сблъсък в GLORY
0

Войната на Русия с Украйна се оказа причината, поради която Луис Таварес се отказа от шампионски сблъсък с представителя на „Сборная“ и настоящ шампион в полутежка категория в „GLORY“ – Артьом Вахитов. Двамата трябваше да си оспорват трофея на 19 март, на събитието „GLORY 80“, което ще се проведе в Белгия.

Сблъсъкът трябваше да е реванш между двамата бойци. Преди 9 години (2013 година), те Таварес и Вахитов се качиха за първи път заедно на ринга. Тогава до успех стигна руснака след нокаут, постигнат след едва 1 минута и 6 секунди.

От организацията намериха бързо нов противник на Вахитов – Тарик Хбабез от Мароко. В крайна сметка обаче и този двубой няма да се случи. Причината е, че този път руският кикбоксьор се оттегли от срещата.

Шампионът Вахитов има баланс от 22 победи (8 с нокаут) и 6 загуби в своята професионална кариера в кикбокса. Балансът му в „GLORY“ е 11 успеха и едва 2 поражения. От юни 2015 година до началото на 2021 година руснакът беше непобеден. За този период той постигна 8 победи, 7 от които в най-известната кикбокс верига в света. Серията беше спряна на 30 януари миналата година когато Вахитов загуби с раздвоено решение от Алекс Перейра на събитието „GLORY 77“, но в началото на септември той си върна за поражението, надделявайки с единодушно съдийско решение.