Начало Бокс Брайън и Дюбоа ще си оспорват седемцифрена сума и титлата на WBA

Брайън и Дюбоа ще си оспорват седемцифрена сума и титлата на WBA

Брайън и Дюбоа ще си оспорват седемцифрена сума и титлата на WBA
0

Екипите на Даниъл Дюбоа и Тревър Брайън стигнаха финалната права за организирането на сблъсъка между тях. Въпреки това ще има още едно изслушване за определяне на това, кой ще вземе промоционалните права за втората най-ценна титла на WBA в тежка категория, което е отложено за 21 март, съобщиха от „BoxingScene“.

Първоначално изслушването трябваше да се проведе на 14 март, но то беше отложено с една седмица след „различни изисквания от отбора на шампиона Брайън“ според председателя на WBA Championship Committee Сезар Чавес.

WBA е определила минимална приемлива оферта от 1 милион долара за двубоя, като регистрираните в WBA промоутъри също са задължени да представят такса за участие от 15 хиляди долара. Печелившата оферта трябва да дойде с депозит от 10% в рамките на 24 часа след изслушването.

Тя ще бъде разделена 55 към 45 % в полза на Брайън като защитаващ пояса си шампион на WBA в тежка категория.

Припомняме, че Даниъл Дюбоа се завърна на ринга по възможно най-добрия начин. 24-годишният боксьор победи румънеца Богдан Дину в главното събитие на гала, която се състоя в началото на юни 2021 година в Телфорд, Англия. Освен успеха „Динамита“ се окичи с „временната“ титла на WBA в тежка категория. На 29 август той разби с технически нокаут още в първия рунд Джо Кусумано на гала в Кливланд, САЩ.

Дюбоа има баланс от 17 победи и само 1 загуба на професионалния ринг. Той е спечелил цели 16 срещи преди финалния гонг. Преди сблъсъка с Дину, Дюбоа загуби от сънародника си Джо Джойс с нокаут в 10-я рунд на гала, провела се в Уестминстър, Великобритания на 28 ноември 2020 година. Двубоят беше за вакантната титла на EBU и поясите на Британската общност и Британския контролен боксов съвет в тежка категория, като „Динамита“ беше сочен от мнозина за фаворит. Сблъсъкът приключи след като младият английски талант клекна в десетия рунд при поредния джеб, който получи в лявото око от Джойс и реферът беше принуден да прекрати двубоя.

Тревър Брайън също държи титла на WBA. Американецът спечели „редовната“ световна титла на WBA в тежка категория, побеждавайки Бърмейн Стивърн.

Брайън е на 32 години и има общ баланс от 22 успеха (15 с нокаут) и нито една загуба в професионалната си кариера. 193-сантиметровият боксьор се намира на 38 място в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com при най-тежките, а Дюбоа е номер 22.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".