Начало Интервюта Атанас Божилов и Николай Атанасов 3-ти в „Спортист и треньор на годината“ за гр. Бургас

Атанас Божилов и Николай Атанасов 3-ти в „Спортист и треньор на годината“ за гр. Бургас

Атанас Божилов и Николай Атанасов 3-ти в „Спортист и треньор на годината“ за гр. Бургас
0

sportistnagodinataburgasbojilovatanasovТази сутрин бяха наградени най-заслужилите спортисти на град Бургас, или поне според спортните журналист в морския град.

За радост на бойната общественост, призово място взеха кикбокс звездата Атанас Божилов и най-заслужилия и отличен треньор по кикбокс и муай тай Николай Атанасов. Те взеха 3-тото място в класацията „Спортист и треньор на годината“ за град Бургас.

И двамата са представители на спортен клуб ‘Самурай‘ Бургас.

След награждаването потърсихме Николай Атанасов за кратко интервю с коментар за самото събитие и кратък анализ за вече отминаващата година.

Тази сутрин на официално награждаване на „Спортист на годината на град Бургас“ бяхте наградени за призовото 3-то място. Бихте ли разказали повече за самото събитие, останалите призьори и разбира се доволни ли сте от крайния резултат?

Това е ежегодна класация на община Бургас, в която ние винаги намираме място. Едно много хубаво мероприятие, което стимулира треньорите и състезателите да работят през годината и да получат това престижно признание накрая.

Можеше да бъдат добавени още призьори от куба ни, защото техните успехи не са по-малки от тези на номинираните и като се има предвид, че може да има повече от един човек класиран на призова позиция: Моника Димитрова – Световна шампионка по карате киокушин, кумите, девойки старша възраст, Станислав Вълчев – европейски шампион и бронзов медалист от световното по муай тай за мъже, Стоян Копривленски – европейски шампион по муай тай за мъже. Честито на всички получили място в десетката, продължавайте в същия дух.

Благодаря на Община Бургас и дано за напред да продължават да подпомагат спорта, а на спортните журналисти да разширят кръгозора си.
Какво ви костваше през цялата календарна година това 3-то място за „Спортист и треньор на годината на град Бургас“ и на двама ви?

Едно такова постижение не се получава за месец, два или половин година. Ние работим заедно от 2013 г., когато аз спрях да се състезавам. Много труд, травми и лишения. Да не забавяме и постоянството.
Какво не достигна, за да се окичите с призовото първо място?

Малко не ни достигна на финала на европейското първенство и съм сигурен, че това не ни достигна.
В какво ще се целите догодина и кой връх искате да изкачите, за да зарадвате както вас самите, така и всички хора, които ви подкрепят?

Основна цел за догодина е покоряване на световния връх. Направихме необходимия анализ на изминалата година и една предварителна програма за следващата. Също така ще гоним и титла за професионалисти.


Какво ще кажете на читателите на Boec.BG и всички хора, които са зад вас?

Първо искам да благодаря на всички, които ни подкрепят по някакъв начин. Да кажа на хората, които се интересуват от спорт, че ще направим всичко възможна, за да ги зарадваме и прославим България. Пожелавам на всички да бъдат много здрави и упорити. Не бъдете скромни за неща в областта, в която сте компетентни. Весели празници. УС!