Начало Senshi Безпогрешен СК „Армеец“ в първата официална проверка

Безпогрешен СК „Армеец“ в първата официална проверка

Безпогрешен СК „Армеец“ в първата официална проверка
0

Кикбоксьорите на СК „Армеец“ се справиха отлично в първия си официален тест след прекъсването на спортния календар заради пандемията от COVID-19. Столичният тим бе представен от трима състезатели в шестото издание на елитната бойна верига SENSHI в Камчия. Даниел Гецов, Петър Стойков и Николай Йоргов взеха победи на ринга в крайморския курорт.

„Радвам че, че след пандемията стартирахме с три победи на SENSHI. Като цяло съм доволен от представянето на нашите състезателите, но разбира се имам и забележки, които ще запазя за тях – с усмивка казва Кирилов пред boec.BG. – Най-важното е, че отново показаха желание за победа и висок боен дух.“

Даниел Гецов направи официалния си дебют в организацията, като се наложи над казахстанеца Нурликхан Садвокасов със съдийско решение в битка по правилата на KWU FULL CONTACT в категория до 75 килограма.

„Срещата на Даниел Гецов беше само със седмица предизвестие и две категории над неговата той по принцип играе до 67 кг, но както той каза – „това е възможност, която не може да се пропусне и ще е чест да се качи на ринга на SENSHI”, посочва треньорът на „Армеец“.

Снимки: Студио „Леземанн“

След изиграване на трите рунда, но по правилата на KWU SENSHI в категория до 70 килограма, непобеден отново си тръгна и Петър Стойков. Той бе успех номер 7 за него във веригата.

„Стойков отново показа класна игра, но може би липсата на мачове в последно време и желанието му да победи отново с нокаут, го превъзбудиха и не можа да се отпусне максимално на ринга“, коментира Кирилов.

Николай Йоргов се отчете с още един нокаут на сметката си в SENSHI по правилата на KWU FULL CONTACT  в категория до 80 кг.

„За Йоргов мога да кажа само, че по-дългата почивка и без мачове му се е отразила положително и отново показа на какво е способен и каква мощ притежава“, посочва още Марио Кирилов.