Начало Кикбокс и муай тай БККБМТ награди 10-те най-добри състезатели за 2017 година (СНИМКИ)

БККБМТ награди 10-те най-добри състезатели за 2017 година (СНИМКИ)

БККБМТ награди 10-те най-добри състезатели за 2017 година (СНИМКИ)
0

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай награди своите най-добри състезатели за 2017 година на коктейл днес на стадион „Васил Левски“, в пресклуб „България“. На церемонията бе официално представен и новият Председател на Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай г-н Николай Рачев.

Коктейлът бе уважен от Изп. директор на сдружението г-н Димитър Спасов, Генералния секретар г-жа Мария Козлева и членовете на УС на БККБМТ.

Беше награден и със специален плакет г-н Виктор Меламед с огромна благодарност за приноса към развитието на спорта кикбокс и спорта муай тай в република България лично от Николай Рачев.

През последните четири години развитието на Българската организация администрираща едни от най-атрактивните бойни спортове в световен мащаб: кикбокс и муай тай бележи траен подем, което е видимо не само от броя на международните отличия спечелени от нашите национали на аматьорско ниво, но и от изключителният интерес към нашите бойци от страна на утвърдени професионални вериги. За спортните постижения на страната ни основен принос имат всички спортни клубове, треньори – лични и национални и основно Министерство на Младежта и Спорта, което осигурява качествената подготовка и участие на състезателите ни на международния ринг.

Ето и наградените спортисти и техните постижения:

Спортист №1 на 2017 г. е Богдан Шумаров – световен вицешампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в кат. 71 кг.

 

Спортист №2 е Емануил Димитров – световният шампион по кикбокс, стил лайт контакт и бронзов медалист от световното в стил пойнт файтинг в кат. 79 кг.

Спортист №3 е поставен Александър Петров – световен шампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в кат. 81 кг.

Спортист №4 е Християн Корунчев – също световен първенец по кикбокс, кат. 75 кг.

Спортист №5 е Станислав Вълчев – световен шампион по муай тай до 60 кг.

Спортист №6 е Атанас Божилов – световен вицешампион по кикбокс, лоу кик, до 75 кг.

Спортист №7 е Пламен Борисов – световен и европейски шампион по муай тай, над 91 кг.

 

Спортист №8 Йордан Янков – световен шампион и европейски вицешампион по муай тай в кат. 81 кг.

Спортист №9 е Стоян Копривленски – световен шампион по муай тай, 71 кг.

 

Челната десятка за миналата година завършва с Кристина Николова – световна вицешампионка по кикбокс, киклайт контакт, 50 кг.

 

Конфедерацията обяви, че си е поставила за цел през 2018 г. да привлече повече подрастващи към спорта. Специална благодарност бе изразена към Министерството за младежта и спорта, което силно подкрепя развитието на бойните изкуства. Сред клубовете най-изявени са “Боил” – Варна, “Самурай” – Бургас и СК „ИККЕН“ – София, а сред треньорите водещото трио е Красимир Колев, Иван Георгиев и Николай Атанасов.