Начало Интервюта Мариян Димитров: Получих покана от САЩ, надявам се да стана световен шампион!

Мариян Димитров: Получих покана от САЩ, надявам се да стана световен шампион!

Мариян Димитров: Получих покана от САЩ, надявам се да стана световен шампион!
0

Мариян Димитров е едно от явленията в българските смесени бойни изкуства. Националът ни по бойно самбо стана Спортист на 2017 година на любимата си Стара Загора.
Мариян е състезател на спортен клуб по борба Берое, като в кариерата си е спечелил редица отличия както в този спорт, така и в бойното самбо. И всичко това с уговорката, че неговата категория – до 84 кг – е една от най-атрактивните, но и трудни за покоряване.

Димитров триумфира и на галавечерта по ММА, проведена в родния му град през март 2017 година. Освен това вече няколко десетки пъти той разочарова съперниците си в октагона, подобрявайки безупречната си статистика в това отношение.

Мариян Димитров интервю пред Топспорт, в което говори за бъдещето си.

– Марияне, здравей. За мен винаги е удоволствие да разговарям с толкова категоричен спортист като теб. Как се чувстваш в началото на календарната година? Стана спортист номер едно в родния си град за 2017, записа победи на тепиха и в октагона, така че летвата вече е доста високо вдигната.
– Да, така е. Благодаря за думите. Наистина се радвам, че в моя град съм така добре приет. Винаги е било така. Благодарен съм на всички за този факт. Искам специално да подчертая и да благодаря за подкрепата, която ми оказва Община Стара Загора, по-специално кметът Живко Тодоров. Признателен съм за моралната и финансовата подкрепа.

– Конкретният повод да те потърся е предстояща бойна вечер в Стара Загора, която ще се проведе на 09.02. Освен наситена с популярни имена сред мъжете и дамите, тя носи и определено послание. Има социална насоченост.
– Правилно. Състезанието ще мине под наслов „Да на спорта, не на насилието по улиците“.

– Как организаторите осъществиха контакт с теб? Веднага ли прие?
– Разбира се. Потърсиха ме и нямаше начин да откажа. Приех поканата на драго сърце.

– Знаеш ли кой ще бъде съперникът ти?
– Чеченски боец. Подготвям се на високи обороти за него.

– Какво включва на този етап подготовката ти?
– Тренирам основно за подобряване на физическото си състояние. Не че съм имал проблем в това отношение, но човек винаги има какво да подобрява. Надявам се да победя, за да зарадвам феновете в града.

– Какво ти предстои след това?
– Ами мисля си, че вече мога да го разкрия и пред по-широк кръг от хора. Потърсиха ме от Щатите. От Албакърки. Всичко там ще се случи след февруари. Надявам се да имам максимална полза от престоя си в САЩ. За момента това е, което мога да кажа по темата.

– Желая ти успех зад граница. А що се касае до бойното самбо? Натоварена ли е програмата ти?
– Може да се каже. Но всичко е както обичайно – европейско първенство, след това и световно. Ясно е как стоят нещата. Естествено е да искам титлите и от двата турнира. Искам да стана световен шампион.

– Визуалната промяна във физическото ти състояние е забележителна. Тези, които те познават от дълги години, със сигурност забелязват усилената ти работа. Изчистил си всички възможни „забележки“ от тялото си, така да се каже. Когато бях в Стара Загора за последната ти ММА победа, имах възможност да направя няколко тренировки в клуба, в който провеждаш силовата си подготовка. Всичко там е на много високо ниво.
– О, разбира се. Тренирам всеки ден в „Кобра“ и със сигурност съм признателен за всичко, което правят и вече са направили от клуба за мен. Най-вече за отношението на хората. Иначе да, имах „забележки“, както ти ги нарече. Но се радвам, че в момента това не е така.

– Както беше в мача ти с Камен, да речем? В „Христо Ботев“, когато играхте на бойно самбо.
– Към тази среща имам специално отношение. И неприятни спомени. Според мен победих, но съдиите на бяха на същото мнение. Много бях разочарован. Камен ми е добър приятел, но победата тогава беше за мен. Отсъждането не беше справедливо.