Начало Кикбокс и муай тай България тръгна с 65 бойци на световната купа по кикбокс

България тръгна с 65 бойци на световната купа по кикбокс

България тръгна с 65 бойци на световната купа по кикбокс
0

Националният ни отбор по кикбокс замина за Италия, където от 21 до 24 март ще се проведе първата за тази година Световна купа по кикбокс.

Престижните надпревари от календара на Световната федерация по кикбокс „ВАКО“ са общо четири за 2024 година, като първата е тази седмица в италианския град Йезоло, а следващите Световни купи ще са в Турция, Унгария и Узбекистан.

Надпреварата в гр. Йезоло (Италия) стартира в четвъртък с квалификации и ще приключи в неделя. Заявки за участие са подали 1546 състезатели от 44 държави.

На Световната купа, която ще се проведе в спортна зала „Палаинвент“ , България ще бъде представена от 65 състезатели в двете кикбокс направления – ринг и татами.

Своите титли ще защитават притежателите на световна купа от 2023г Али Юзеир, Виктор Грозданов и Кристиян Милушев, както и Световните ни шампиони Кристина Николова и Иван Кръстанов.

Делегацията ни включва 78 души, сред които 5-ма треньори : Илко Аджов, Димитър Димитров, Тома Томов, Марио Кирилов, Драгомир Йорданов и Иван Георгиев.

2-ма съдии на ринг и 5-ма съдии на татами, водени от Деница Миленкова и Камен Славов.

Ръководител на отбора е президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) Галин Димов.

тагове: